Waar kunt u een loodgieter voor inschakelen?

By 4 augustus 2017Blog

Een loodgieter kan u helpen bij verschillende klussen. Dat houdt in dat de loodgieter voor tal van zaken is in te schakelen. Vaak denken we bij de werkzaamheden van een loodgieter enkel aan het leggen en aansluiten van waterleidingen, maar het werk van een loodgieter is zoveel omvangrijker dan dat.

Werkzaamheden aan de CV ketel

Zo kan een loodgieter werkzaamheden aan de CV ketel uitvoeren. Het onderhouden van de CV ketel helemaal niet zo prijzig te zijn. Een veelgebruikte constructie is de constructie waarbij bij de plaatsing van de CV ketel direct een onderhoudscontract wordt afgesloten. Hierbij wordt de CV ketel een bepaald aantal jaren – vaak betreft het hier een termijn van 15 jaren – wordt onderhouden door de monteur. Bij problemen wordt het probleem verholpen en daarnaast wordt de CV ketel periodiek gecontroleerd en bijgesteld.

Een voordeel van het onderhouden van de CV ketel, is dat de CV ketel bijgesteld kan worden en de eventuele veranderde omstandigheden, eisen of wensen in de instellingen kunnen worden verwerkt. Vindt u dat het te lang duurt voordat het badwater warm wordt? Vindt u dat de radiatoren te langzaam warm worden? Dit zijn allemaal zaken waar de loodgieter wat mee kan bij de periodieke controles van de CV ketel.

Lekkages en verstoppingen

Daarnaast kan een loodgieter worden opgeroepen wanneer u last hebt van lekkages of verstoppingen. Deze problemen zijn vaak uiterst vervelend en dienen doorgaans snel verholpen te worden. Veel loodgieters beschikken daarom over een storingsdienst; een dienst die 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is voor dergelijke spoedeisende problemen. Een loodgieter beschikt doorgaans over specialistische kennis en apparatuur waardoor lekkages en verstoppingen snel opgespoord kunnen worden en ook effectief in korte tijd kunnen worden opgelost.

Nieuwe badkamer

Een klus waar een loodgieter vaak ook zijn hand niet voor omdraait, is de aanleg van een nieuwe badkamer. Iedereen wil van tijd tot tijd wel eens een nieuwe badkamer en een loodgieter kan daar voor zorgen. Hij kan u adviseren omtrent het grote aanbod van badkamers, daarbij uw eisen en wensen in acht nemend. Doordat de loodgieter veel ervaring en kennis heeft als het gaat om badkamers, kan hij u adviseren omtrent de te verwachten kosten. Hij kan immers goed inschatten wat er aan werkzaamheden bij komt om de huidige badkamer te vervangen door de door u uitgezochte nieuw te plaatsen badkamer.