SCHERP GEPRIJSD

ALLROUND LOODGIETERS

059 79 00 41
24/24 bereikbaar

ERVAREN VAKMANNEN

24/24 BEREIKBAAR

FAQ Loodgieter Oostende

Help wat moet ik doen bij een verstopping?

Als er een verstoppinging in uw afvoer zit, stroomt het water niet of nauwelijks meer weg. Dit probleem verdwijnt niet vanzelf. U kunt een verstopping zelf te lijf gaan. Probeer het eerst met behulp van een ontstopper. Plaats de onderkant van dit hulpmiddel volledig over de afvoer en beweeg deze een aantal keer krachtig op en neer. Doordat u de afvoer vacuüm trekt, kan de verstopping losschieten. Als dit niet werkt, biedt een ontstoppingsmiddel mogelijk uitkomst. U kunt een mengsel maken van baking soda en schoonmaakazijn of een chemische ontstopper kopen. Wanneer ook dit niet werkt, schakelt u een loodgieter in Oostende. Deze vakman verhelpt de verstopping binnen een handomdraai.

Is er een verschil tussen een installatiebedrijf en een loodgieter?

Veel mensen denken dat een installatiebedrijf en een loodgieter in Oostende hetzelfde zijn. Dit is een misvatting, want er zijn wel degelijk verschillen. U neemt contact op met een installatiebedrijf wanneer er nieuwe leidingen aangelegd moeten worden. Daarnaast kan zo’n bedrijf bestaand leidingwerk voor u verleggen. Verder plaatst een installatiebedrijf ook sanitair voor u en verrichten het werkzaamheden aan uw cv-ketel. Een loodgieter in Oostende kan u bij deze klussen ook van dienst zijn. Belangrijkste verschil is dat een loodgieter in Oostende daarnaast gespecialiseerd is in het verhelpen van lekkages. Hier kan een installatiebedrijf u meestal niet bij helpen.

Ik ruik een vervelende lucht in huis, wat nu?

Wanneer u thuis een vervelende lucht ruikt, is dit waarschijnlijk het gevolg van een (beginnende) verstopping in uw afvoer. Deze ophoping kan etensresten, zeepresten, haren en/of andere rommel bevatten en dat kan op den duur gaan stinken. Als het om uw gootsteen of wastafel gaat, maakt u allereerst de sifon schoon. Komt de lucht uit de afvoer van uw bad of douche? Ga het probleem dan te lijf met een ontstopper. Hierdoor kan de verstopping loskomen en alsnog het riool instromen. Wanneer dit gebeurt, is de kans groot dat u verlost bent van de vervelende lucht in huis. Blijft de stank aanwezig? Doe dan een beroep op onze loodgieter in Oostende.

Wat moet ik doen als mijn cv-ketel een storing heeft?

Als er geen warm water meer uit uw kraan komt, zit er mogelijk een storing in uw cv-ketel. Dit is ook het geval wanneer radiatoren en/of vloerverwarming niet meer opwarmen. Veel mensen weten in dat geval niet wat zij moeten doen. Wij raden u daarom aan een loodgieter in Oostende in te schakelen. Hij weet precies wat het probleem is, waardoor hij uw cv-ketel snel weer aan de praat krijgt. De meeste loodgieters hebben een speciale spoedservice voor dergelijke problemen. Als u deze spoedservice belt, komt er zo snel mogelijk een loodgieter in Oostende naar u toe. Duurt het u te lang? Probeer de storing dan niet zelf te verhelpen. Het probleem wordt dan mogelijk alleen nog maar erger.

Hoe spoor ik een lekkage op?

Een lekkage valt in veel gevallen snel op. Er ligt namelijk vaak een plas water op de grond wanneer u te maken heeft met dit probleem. Helaas kennen we ook zogeheten onzichtbare lekkages. De bron van zo’n lek is soms lastig te vinden. Om een onzichtbaar lek op te sporen, breekt u mogelijk een vloer of muur open. Dit kan, maar hierdoor vindt u het probleem niet altijd. Bovendien kost het veel geld om alle schade naderhand te repareren. Schakel daarom een loodgieter in Oostende in om een lekkage op te sporen. Een loodgieter in Oostende spoort de bron van het lek op met behulp van lekdetectie. Hierdoor weet u tot op de millimeter nauwkeurig waar de lekkage zit. Dit scheelt u niet alleen veel hak- en breekwerk, maar ook veel geld. U hoeft immers minder schade te herstellen.