ClickCease

Waarom kiezen voor een nieuwe hr-ketel?

Hr-ketel
Blog

De cv-ketel, oftewel de centrale-verwarmingsketel, is de motor van uw centrale verwarmingsinstallatie. Nieuwe cv-ketels zijn tegenwoordig een stuk zuiniger dan in het verleden. Deze nieuwe ketels worden daarom ook wel hr-ketel of hoogrenderend ketel genoemd. Deze nieuwe hoogrenderend ketels bieden een hoop voordelen ten opzichte van de oude ketels. Ondanks de voordelen is de aanschaf van een hr-ketel een flinke investering. Om deze reden zet de loodgieter Oostende de voor- en nadelen voor u op een rij.

Bespaar op uw kosten

Een hoogrenderend ketel zorgt ervoor dat via condensatie van water een relatief hoge verbranding wordt bereikt in de ketel. Hierdoor wordt de energie die benodigd is voor het verwarmen van uw woning op een zuinige manier gegenereerd. Dit heeft als gevolg dat een hr-ketel een flinke besparing kan bieden op uw energiekosten. Met een nieuwe  hoogrenderend ketel bespaard u op  jaarbasis al snel ongeveer 300,- euro. Ter vergelijking is dit bijna 20% besparing ten opzichte van de oude cv-ketel.

Meer veiligheid met de juiste ketel

Een ander voordeel dat de hr-ketel biedt in vergelijking met andere ketels is veiligheid. Ondanks dat de ketel aanstaat is het bij de aanschaf van de ketel niet meer mogelijk om gas te lekken in uw woning. Hiermee loopt u geen risico meer op gasexplosies in uw woning.

Een hr-ketel heeft een lange levensduur

Als laatste voordeel van de hoogrenderend ketel wordt er nog gekeken naar de levensduur. De levensduur van een hr-ketel is namelijk langer in vergelijking met andere ketels. De levensduur van een cv-ketel is over het algemeen sterk afhankelijk van de kwaliteit van de ketel. Gemiddeld gaat een cv-ketel 15 jaar, maar een ketel van mindere kwaliteit kan het al snel na 10 jaar begeven. Aangezien de hr-ketels relatief nieuw zijn kan er ook verzekerd worden dat deze van de hoogste kwaliteit worden gemaakt. Hierdoor gaat de hr-ketel minstens 15 jaar mee.

Aanschafkosten zijn het grootste nadeel

Het grootste nadeel van de hoogrenderend ketel zit hem in de aanschafprijs. Door de hogere kwaliteit van de ketel en vele voordelen dat het te bieden heeft, ligt de aanschafprijs hoger dan bij de gemiddelde andere ketel. Hierbij moet u wel bedenken dat de hogere aanschafkosten van de hr-ketel door de jaren heen terugverdiend kunnen worden door de kosten die u bespaart op uw energie rekening.

Hr-ketel installeren

Als u van plan bent een hr-ketel te plaatsen, doet u er verstandig aan om dit klusje over te laten aan een professionele loodgieter. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat de ketel op de juiste manier gemonteerd wordt en u er vele jaren mee vooruit kan. Wilt u een hoogrenderend ketel laten plaatsen in Oostende en omgeving of heeft u verdere vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor verdere informatie.

 

Waarom kiest u voor ons?

Scherp geprijsd
Allround loodgieters
Ervaren vakmannen
24/24 bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button