Staat er een plas water op de grond in jouw keuken of badkamer? Of ontstaat er een steeds groter wordende donkere plek op de vloer of muur? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een lekkage. In het geval van een lekkage raden wij je aan direct in actie te komen. Doe je niets? Dan kan er flinke waterschade ontstaan. Er zijn echter genoeg inwoners van Oostende die niet precies weten wat zij moeten doen bij een lekkage in huis. Geldt dit ook voor jou? In deze tekst vertellen we je precies hoe je te werk moet gaan!

Ga op zoek naar het lek


Om vast te stellen of er daadwerkelijk sprake is van een lekkage, ga je eerst op zoek naar de bron van het lek. Vaak is deze vrij eenvoudig te vinden. Er staat namelijk geregeld een plas water op de vloer bij een lekkage. Helaas is het lek niet altijd zo makkelijk te vinden. We kennen namelijk ook onzichtbare lekkages. Het gaat hierbij om lekkages in de vloer, muur of het plafond/dak. Deze worden niet altijd direct zichtbaar. Met behulp van lekdetectie kun je dergelijke lekkage toch snel opsporen.

Bel een loodgieter


Heb je een lekkage ontdekt? Bel dan direct een loodgieter. Waarom? Omdat hij het probleem binnen de kortste keren kan verhelpen. Een loodgieter dicht een lekkage op de juiste manier en zorgt ervoor dat het lek niet snel terugkeert. Heb je de bron van het lek (nog) niet gevonden? Ook dan kan een loodgieter jou helpen. Hij beschikt namelijk over de benodigde apparatuur voor lekdetectie.

Blijf zelf van het lek af


Er zijn inwoners van Oostende die zelf proberen een lekkage te dichten. Op deze manier denken zij de schade te beperken. Uit ervaring weten wij echter dat de schade in dat geval vaak alleen maar groter wordt. Het lek wordt namelijk niet goed verholpen, waardoor je er snel weer mee te maken krijgt. Blijf dus vooral zelf van het lek af wanneer je het ontdekt hebt en wacht geduldig op de loodgieter. Je kunt het water eventueel wel opvangen om de schade te beperken.

Call Now Button