ClickCease

Een verstopping in uw riool voorkomen? Zo doet u dat!

Blog

Blijft er telkens flink wat water zijn wanneer u doortrekt na een toiletbezoek? Dan vermoedt u waarschijnlijk dat er een verstopping in uw afvoer zit. U zet dan ongetwijfeld een ontstopper in om het probleem te verhelpen. Dit lukt echter niet altijd. Ga niet te hard op en neer, want de verstopping kan zo alleen nog maar verder uw afvoer inschieten. Het kan echter ook zijn dat het probleem niet in de afvoer zit, maar in het riool. In dat geval moet u een loodgieter inschakelen voor ontstopping. Hier zit u niet op te wachten. Daarom vertellen wij u hier hoe u een verstopping in uw riool voorkomt.

Gebruik niet te veel toiletpapier

Toiletpapier kan vaak gemakkelijk door de afvoer van uw toilet. Er zijn echter mensen die niet bepaald zuinig omspringen met het papier. Bij ieder toiletbezoek gebruiken zij veel papier en dat is niet bevorderlijk voor uw riool. Hoe meer papier u gebruikt, des te groter de kans op een verstopte riolering. Het papier kan zich namelijk op gaan hopen in het riool. Gebruik dus zo min mogelijk papier bij een toiletbezoek.

Gooi maandverband, tampons en natte doekjes in de prullenbak

Uit ervaring weten wij dat een verstopt riool ook vaak veroorzaakt wordt door maandverband, tampons en natte doekjes. De afvoer van uw toilet is echter niet berekend op deze dingen. Spoel ze daarom ook niet door, maar gooi ze in de prullenbak. Sommige natte doekjes kunnen overigens wel doorgespoeld worden. Indien dit mogelijk is, staat dit altijd op de verpakking. Weet u niet zeker of dit mag? Richt u dan tot de verpakking.

 

Spoel geen vet door

Er zijn genoeg mensen die vet door de afvoer spoelen. Dit is echter niet aan te raden. Waarom niet? Omdat vet er betrekkelijk makkelijk voor kan zorgen dat uw riool verstopt raakt. Indien het vet afkoelt, gaat het namelijk stollen. Het kan hierdoor in de riolering blijven hangen. Spoelt u geregeld vet door uw afvoer? Dan is de kans op een verstopt riool behoorlijk groot!

Waarom kiest u voor ons?

Scherp geprijsd
Allround loodgieters
Ervaren vakmannen
24/24 bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button