ClickCease

Wat moet u doen bij een lekkage?

Lekkage
Blog

Een lekkage vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! De bron van een lekkage is vaak nauwelijks met het blote oog te detecteren. Daarbij kan een lekkage voor een ernstige waterschade aan uw woning zorgen. Deze waterschade komt bijvoorbeeld voor in de vorm van schimmelplekken op uw muren en plafonds. Ook kunnen er in het geval van een lekkage aan uw dakbedekking rottende plekken in het houtwerk onder uw dak ontstaan. Reden genoeg om een lekkage zo snel mogelijk op te (laten) lossen! Wat moet u doen bij een lekkage? Schakel allereerst de hulp van een loodgieter in!

De bron van een lekkage opsporen

Bij een lekkage kunt u de bron van de lekkage eerst zelf proberen op te sporen. Dit zal in veel gevallen echter nauwelijks lukken, omdat de bron van de lekkage vaak heel klein is. Door een loodgieter van ons loodgietersbedrijf in Oostende in te schakelen, bent u ervan verzekerd dat de bron van de lekkage in uw woning relatief snel gevonden is. Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen, die het achterhalen van de bron van een lekkage makkelijker maken. Op het moment dat we de bron van de lekkage gevonden hebben, kunnen we de lekkages direct voor u verhelpen. Zo voorkomen we een ernstige waterschade.

Bel een loodgieter

Heb je een lekkage ontdekt? Bel dan direct een loodgieter. Waarom? Omdat hij het probleem binnen de kortste keren kan verhelpen. Een loodgieter dicht een lekkage op de juiste manier en zorgt ervoor dat het lek niet snel terugkeert. Heb je de bron van het lek (nog) niet gevonden? Ook dan kan een loodgieter jou helpen. Hij beschikt namelijk over de benodigde apparatuur voor lekdetectie.

Blijf zelf van het lek af

Er zijn inwoners van Oostende die zelf proberen een lekkage te dichten. Op deze manier denken zij de schade te beperken. Uit ervaring weten wij echter dat de schade in dat geval vaak alleen maar groter wordt. Het lek wordt namelijk niet goed verholpen, waardoor je er snel weer mee te maken krijgt. Blijf dus vooral zelf van het lek af wanneer je het ontdekt hebt en wacht geduldig op de loodgieter. Je kunt het water eventueel wel opvangen om de schade te beperken.

Lekkages in huis voorkomen

Nog beter dan het oplossen van lekkages is natuurlijk het voorkomen van vervelende lekkages. Lekkages ontstaan in veel gevallen rond leidingen, onder uw dakbedekking of bij de afvoer. Het is dan ook sterk aan te raden om dergelijke elementen door een vakman aan te laten sluiten of in het geval van de dakbedekking te laten leggen. Ons loodgietersbedrijf in Oostende kan u helpen bij het leggen van nieuwe leidingen, of het verleggen van bestaande leidingen. Door onze hulp in te schakelen bent u ervan verzekerd dat de kans op lekkages minimaal is. Vaak worden lekkages rond leidingen veroorzaakt doordat de leidingstukken niet goed op elkaar aansluiten.  

Waarom kiest u voor ons?

Scherp geprijsd
Allround loodgieters
Ervaren vakmannen
24/24 bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button