Blog

Lees hier het laatste nieuws van loodgieter Oostende.

059 79 00 41
24/7 bereikbaar

Een lekkage in huis, wat nu?

By Blog

Staat er een plas water op de grond in jouw keuken of badkamer? Of ontstaat er een steeds groter wordende donkere plek op de vloer of muur? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een lekkage. In het geval van een lekkage raden wij je aan direct in actie te komen. Doe je niets? Dan kan er flinke waterschade ontstaan. Er zijn echter genoeg inwoners van Oostende die niet precies weten wat zij moeten doen bij een lekkage in huis. Geldt dit ook voor jou? In deze tekst vertellen we je precies hoe je te werk moet gaan!

Ga op zoek naar het lek


Om vast te stellen of er daadwerkelijk sprake is van een lekkage, ga je eerst op zoek naar de bron van het lek. Vaak is deze vrij eenvoudig te vinden. Er staat namelijk geregeld een plas water op de vloer bij een lekkage. Helaas is het lek niet altijd zo makkelijk te vinden. We kennen namelijk ook onzichtbare lekkages. Het gaat hierbij om lekkages in de vloer, muur of het plafond/dak. Deze worden niet altijd direct zichtbaar. Met behulp van lekdetectie kun je dergelijke lekkage toch snel opsporen.

Bel een loodgieter


Heb je een lekkage ontdekt? Bel dan direct een loodgieter. Waarom? Omdat hij het probleem binnen de kortste keren kan verhelpen. Een loodgieter dicht een lekkage op de juiste manier en zorgt ervoor dat het lek niet snel terugkeert. Heb je de bron van het lek (nog) niet gevonden? Ook dan kan een loodgieter jou helpen. Hij beschikt namelijk over de benodigde apparatuur voor lekdetectie.

Blijf zelf van het lek af


Er zijn inwoners van Oostende die zelf proberen een lekkage te dichten. Op deze manier denken zij de schade te beperken. Uit ervaring weten wij echter dat de schade in dat geval vaak alleen maar groter wordt. Het lek wordt namelijk niet goed verholpen, waardoor je er snel weer mee te maken krijgt. Blijf dus vooral zelf van het lek af wanneer je het ontdekt hebt en wacht geduldig op de loodgieter. Je kunt het water eventueel wel opvangen om de schade te beperken.

Problemen met de waterleiding, wat nu?

By Blog

Iedere woning in Oostende beschikt over een waterleidingstelsel. De leidingen lopen naar de kranen in diverse ruimte in huis, waardoor er op verschillende plekken water verkrijgbaar is. Je gaat er ongetwijfeld gewoon vanuit dat er altijd water uit de kraan komt. Dit is in de meeste gevallen ook zo, maar er kunnen ook problemen optreden met betrekking tot een waterleiding. Veel inwoners van Oostende hebben in dat geval geen idee wat zij moeten doen. Geldt dit ook voor jou? Wij geven je hieronder advies!

Een lekkage verhelpen

Problemen met de waterleiding zijn vaak het gevolg van een lekkage. In dit geval ontsnapt er op een ongebruikelijke plek water uit het leidingstelsel. Dit kan behoorlijk wat schade veroorzaken. Bovendien zorgt een lekkage vaak voor een verminderde waterdruk. Dit is bijvoorbeeld vervelend tijdens het douchen. Om dit probleem met jouw waterleiding te verhelpen, moet je het lek dichten. Doe dit niet zelf, maar laat dit over aan een loodgieter.

Zit het probleem buiten jouw woning?

Een verminderde waterdruk duidt vaak op een lekkage. Het probleem hoeft echter niet in jouw woning te zitten. Mogelijk wordt het probleem wel veroorzaakt door een lekkage in het leidingstelsel buiten jouw woning. Stroomt er niet of nauwelijks water uit de kraan? Informeer dan eerst eens in de buurt of je de enige bent met dit probleem. Is dit niet het geval? Dan is er waarschijnlijk een groter probleem dat moet worden opgelost door het waterbedrijf.

Schakel een loodgieter in

Niet iedere inwoner van Oostende slaagt erin een probleem met de waterleiding te verhelpen. Geldt dit ook voor jou? Schakel dan een loodgieter in om je van het probleem te verlossen. Ga vooral niet eindeloos zelf aan de slag. De kans bestaat dat je alleen nog maar meer problemen veroorzaakt. Zo kun je een lekkage bijvoorbeeld alleen nog maar erger maken. Bovendien kun je het probleem onjuist verhelpen, waardoor deze op korte termijn terugkeert. Laat problemen aan jouw waterleiding daarom altijd oplossen door een loodgieter.

Een verstopping in uw riool voorkomen? Zo doet u dat!

By Blog

Blijft er telkens flink wat water zijn wanneer u doortrekt na een toiletbezoek? Dan vermoedt u waarschijnlijk dat er een verstopping in uw afvoer zit. U zet dan ongetwijfeld een ontstopper in om het probleem te verhelpen. Dit lukt echter niet altijd. Ga niet te hard op en neer, want de verstopping kan zo alleen nog maar verder uw afvoer inschieten. Het kan echter ook zijn dat het probleem niet in de afvoer zit, maar in het riool. In dat geval moet u een loodgieter inschakelen voor ontstopping. Hier zit u niet op te wachten. Daarom vertellen wij u hier hoe u een verstopping in uw riool voorkomt.

Gebruik niet te veel toiletpapier

Toiletpapier kan vaak gemakkelijk door de afvoer van uw toilet. Er zijn echter mensen die niet bepaald zuinig omspringen met het papier. Bij ieder toiletbezoek gebruiken zij veel papier en dat is niet bevorderlijk voor uw riool. Hoe meer papier u gebruikt, des te groter de kans op een verstopte riolering. Het papier kan zich namelijk op gaan hopen in het riool. Gebruik dus zo min mogelijk papier bij een toiletbezoek.

Gooi maandverband, tampons en natte doekjes in de prullenbak

Uit ervaring weten wij dat een verstopt riool ook vaak veroorzaakt wordt door maandverband, tampons en natte doekjes. De afvoer van uw toilet is echter niet berekend op deze dingen. Spoel ze daarom ook niet door, maar gooi ze in de prullenbak. Sommige natte doekjes kunnen overigens wel doorgespoeld worden. Indien dit mogelijk is, staat dit altijd op de verpakking. Weet u niet zeker of dit mag? Richt u dan tot de verpakking.

 

Spoel geen vet door

Er zijn genoeg mensen die vet door de afvoer spoelen. Dit is echter niet aan te raden. Waarom niet? Omdat vet er betrekkelijk makkelijk voor kan zorgen dat uw riool verstopt raakt. Indien het vet afkoelt, gaat het namelijk stollen. Het kan hierdoor in de riolering blijven hangen. Spoelt u geregeld vet door uw afvoer? Dan is de kans op een verstopt riool behoorlijk groot!

ontluchtingskraantje

Wordt uw radiator niet warm? Gebruik het ontluchtingskraantje!

By Blog


Als inwoner van Oostende maakt u zeer waarschijnlijk gebruik van radiatoren om uw woning te verwarmen. Mogelijk heeft u beneden vloerverwarming, maar boven hangen ongetwijfeld radiatoren aan de muur. Het water in een radiator wordt opgewarmd zodra u uw thermostaat opdraait. In dat geval gaat uw ketel aan de slag met het opwarmen van het water in de installatie. Veel mensen gaan er klakkeloos vanuit dat een radiator warm wordt. Dit is echter niet zo vanzelfsprekend. De kans is groot dat dit veroorzaakt wordt door een te grote hoeveelheid lucht in de radiator. Gelukkig kunt u de lucht betrekkelijk eenvoudig uit uw verwarming verwijderen. Hoe? Met behulp van het ontluchtingskraantje!

Waar zit het kraantje?

Ziet u geen kraantje aan uw verwarming zitten? Dan denkt u mogelijk dat uw radiatoren niet over deze kraantjes beschikken. Dit is echter wel degelijk het geval. Iedere radiator heeft namelijk een ontluchtingskraantje. Het gaat overigens niet om een echte kraan, zoals die bij uw gootsteen. Het kraantje bevindt zich vaak aan één van de zijkanten van een radiator. De buitenkant is rond en van staal. Binnenin zit vaak een klein vierkantje. Tussen het vierkantje in het midden en de ronde buitenkant is ruimte over, zodat u de kraan kunt bedienen.


Hoe gebruikt u een ontluchtingskraantje?

Heeft u het ontluchtingskraantje gevonden? Dan wordt het tijd om uw radiator te ontluchten. Dit kan niet zonder dat u beschikt over een hulpmiddel. U moet namelijk een speciale sleutel hebben om uw radiator te ontluchten met behulp van het kraantje. De onderzijde van deze sleutel is vierkant, waardoor u deze over het kraantje kunt plaatsen. Heeft u de betreffende sleutel gevonden? Plaats deze op het kraantje en draai hem open. U hoort nu lucht ontsnappen uit de radiator. Indien de lucht verwijderd is, wordt uw radiator weer een stuk sneller warm. Wilt u dergelijke problemen in de toekomst voorkomen? Zorg er dan voor dat u uw radiator regelmatig ontlucht. Komt u er zelf niet uit? Laat uw radiatoren dan ontluchten door een professionele loodgieter.

Beschrijving van de circulatiepomp in uw cv-circuit

By Blog

Om de ruimtes van uw woning te kunnen verwarmen, wordt iedere woning van een cv-circuit voorzien. Zo’n cv-circuit bestaat uit verschillende componenten. Denk bijvoorbeeld aan de cv-ketel zelf, het expansievat en de circulatiepomp. Vaak hebben woningbezitters geen idee, wat de rol van deze apparaten precies is. Daarbij wordt ook het onderhoud aan de apparaten vaak vergeten. Iets wat het risico op storingen in het cv-circuit sterk vergroot! Reden genoeg om de verschillende elementen uit het cv-circuit regelmatig door onze loodgieter na te laten kijken op slijtage.

In dit artikel vertelt onze loodgieter u meer over de werking en rol van de circulatiepomp binnen het cv-circuit van uw woning.

Positie van de circulatiepomp in het cv-circuit

De circulatiepomp staat in het cv-circuit van uw woning in verbinding met de cv-ketel. De cv-ketel zorgt voor het opwarmen van het water, wat vervolgens via de waterleidingen naar uw radiatoren getransporteerd moet worden. Het transporteren van het warme water is een taak voor de circulatiepomp. Eenmaal in de radiatoren zorgt het hete water voor het verwarmen van uw ruimtes. Een derde, belangrijk onderdeel van het cv-circuit is het expansievat. Dit onderdeel zorgt dat de druk op leidingen niet te groot wordt. Een te grote druk zou ertoe kunnen leiden, dat de waterleidingen knappen.

Werking van de circulatiepomp

Voor een automatische werking van de circulatiepomp, wordt deze aangesloten op een thermostaat. De thermostaat zorgt dat de pomp automatisch ingeschakeld wordt, op het moment dat de temperatuur in een ruimte te laag wordt. Deze temperatuur wordt gemeten met sensoren in de thermostaat en vervolgens vergeleken met de doeltemperatuur. Het rondpompen van het hete water zal voor een toename in de temperatuur zorgen. Als de doeltemperatuur bereikt is, wordt de circulatiepomp automatisch uitgeschakeld door de thermostaat.

Rendement van een circulatiepomp als aandachtspunt

Wanneer u van plan bent om een nieuwe circulatiepomp aan te schaffen, zijn er verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden. Het rendement is hier een goed voorbeeld van. Wist u dat een circulatiepomp circa 10% van uw totale energieverbruik op jaarbasis inneemt? Reden genoeg om voor een zuinige circulatiepomp en cv-ketel te kiezen. De investering in een zuinig model verdient u op termijn terug, doordat u jaarlijks geld overhoudt.

Meer weten over de werking en rol van een circulatiepomp? Of wilt u persoonlijk advies bij de aanschaf hiervan? Onze loodgieters vertellen u hier graag meer over.

Call Now Button