Blog

Lees hier het laatste nieuws van loodgieter Oostende.

059 79 00 41
24/7 bereikbaar
cv-ketel ontluchten

Waarom moet ik mijn cv-ketel ontluchten?

By Blog

Een cv-ketel ontluchten, misschien heeft u er nog nooit van gehoord. Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om dit te doen. Als u niet uw cv-ketel ontlucht, dan kan dit leiden tot een slechte werking van de cv-ketel of het ontstaan van vervelende geluiden. Zelfs als u net een nieuwe cv-ketel heeft geïnstalleerd, dan moet u die cv-ketel ontluchten. Maar hoe ontlucht u een cv-ketel? En hoe weet u wanneer u uw cv-ketel moet ontluchten? Gelukkig is dit proces relatief eenvoudig. We leggen het uit in dit artikel.

Hoe weet u wanneer u de cv-ketel moet ontluchten?

Ten eerste moet u na de installatie van een nieuwe cv-ketel of na het bijvullen van uw cv-ketel altijd ontluchten. Ten tweede kunt u het ook in huis merken wanneer ontluchten nodig is. Vaak is ontluchting nodig als het koude seizoen aanbreekt of als het al wat langer bezig is. Blijft een kamer koud en warmt het niet op, dan is het nodig om uw cv-ketel te ontluchten. Meestal gaat het om een kamer die zich op de bovenverdieping van een huis bevindt. Lucht zoekt namelijk altijd het hoogste punt in huis. Het ontluchten van uw cv-ketel is ook nodig, als u iets hoort tikkelen of borrelen in de leidingen. Op zichzelf is dit al een reden om de cv-ketel te ontluchten, want dat getik of geborrel is erg vervelend. Dit geluid wordt veroorzaakt doordat nieuw ingestroomd water zuurstof bevat. Als dit water wordt opgewarmd, stijgen de zuurstofdeeltjes omhoog en worden luchtbellen gevormd.

Hoe ontlucht u de cv-ketel?

Volg deze 10 eenvoudige stappen om uw cv-ketel te ontluchten:

  1. Draai alle radiatorkranen in uw woning volledig open.
  2. Zet de thermostaat boven de 25 graden en laat dit 10 minuten lang staan.
  3. Schakel vervolgens de thermostaat naar de laagst mogelijke stand. Laat dit ook 10 minuten staan.
  4. Draai alle radiatorkranen volledig dicht.
  5. Nu kunt u beginnen met het ontluchten van uw radiatoren. U heeft hiervoor wel een ontluchtingssleutel nodig.
  6. Plaats een doek tegen het ontluchtingsventiel aan, voor het geval er water naar buiten komt. Begin bij de meest laaggeplaatste radiator in huis en werk zo naar boven.
  7. Draai het ventiel van de radiator tegen de klok in open. Draai het weer dicht als er water ontsnapt. Schrik niet als het water vies of zwart is. Dat maakt niet uit.
  8. Draai alle radiatorkranen weer open.
  9. Zet de thermostaat nu weer aan en wacht 10 minuten.
  10.  Controleer of de waterdruk in de cv-ketel minimaal 1,5 bar is.

Hulp nodig met uw cv-ketel?

Heeft u moeite met het ontluchten van uw cv-ketel of heeft u andere problemen met de cv-ketel? De specialisten van Loodgieter Oostende – Loodgieterij De Smet staan voor u klaar om u te helpen. Schakel hun hulp in via oostendeloodgieter.be. Ze zijn 24/7 bereikbaar en bieden zelfs een spoedservice aan!

Een lekkage in huis, wat nu?

By Blog

Staat er een plas water op de grond in jouw keuken of badkamer? Of ontstaat er een steeds groter wordende donkere plek op de vloer of muur? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een lekkage. In het geval van een lekkage raden wij je aan direct in actie te komen. Doe je niets? Dan kan er flinke waterschade ontstaan. Er zijn echter genoeg inwoners van Oostende die niet precies weten wat zij moeten doen bij een lekkage in huis. Geldt dit ook voor jou? In deze tekst vertellen we je precies hoe je te werk moet gaan!

Ga op zoek naar het lek


Om vast te stellen of er daadwerkelijk sprake is van een lekkage, ga je eerst op zoek naar de bron van het lek. Vaak is deze vrij eenvoudig te vinden. Er staat namelijk geregeld een plas water op de vloer bij een lekkage. Helaas is het lek niet altijd zo makkelijk te vinden. We kennen namelijk ook onzichtbare lekkages. Het gaat hierbij om lekkages in de vloer, muur of het plafond/dak. Deze worden niet altijd direct zichtbaar. Met behulp van lekdetectie kun je dergelijke lekkage toch snel opsporen.

 

Bel een loodgieter


Heb je een lekkage ontdekt? Bel dan direct een loodgieter. Waarom? Omdat hij het probleem binnen de kortste keren kan verhelpen. Een loodgieter dicht een lekkage op de juiste manier en zorgt ervoor dat het lek niet snel terugkeert. Heb je de bron van het lek (nog) niet gevonden? Ook dan kan een loodgieter jou helpen. Hij beschikt namelijk over de benodigde apparatuur voor lekdetectie.

 

Blijf zelf van het lek af


Er zijn inwoners van Oostende die zelf proberen een lekkage te dichten. Op deze manier denken zij de schade te beperken. Uit ervaring weten wij echter dat de schade in dat geval vaak alleen maar groter wordt. Het lek wordt namelijk niet goed verholpen, waardoor je er snel weer mee te maken krijgt. Blijf dus vooral zelf van het lek af wanneer je het ontdekt hebt en wacht geduldig op de loodgieter. Je kunt het water eventueel wel opvangen om de schade te beperken.

Problemen met de waterleiding, wat nu?

By Blog

Iedere woning in Oostende beschikt over een waterleidingstelsel. De leidingen lopen naar de kranen in diverse ruimte in huis, waardoor er op verschillende plekken water verkrijgbaar is. Je gaat er ongetwijfeld gewoon vanuit dat er altijd water uit de kraan komt. Dit is in de meeste gevallen ook zo, maar er kunnen ook problemen optreden met betrekking tot een waterleiding. Veel inwoners van Oostende hebben in dat geval geen idee wat zij moeten doen. Geldt dit ook voor jou? Wij geven je hieronder advies!

Een lekkage verhelpen

Problemen met de waterleiding zijn vaak het gevolg van een lekkage. In dit geval ontsnapt er op een ongebruikelijke plek water uit het leidingstelsel. Dit kan behoorlijk wat schade veroorzaken. Bovendien zorgt een lekkage vaak voor een verminderde waterdruk. Dit is bijvoorbeeld vervelend tijdens het douchen. Om dit probleem met jouw waterleiding te verhelpen, moet je het lek dichten. Doe dit niet zelf, maar laat dit over aan een loodgieter.

Zit het probleem buiten jouw woning?

Een verminderde waterdruk duidt vaak op een lekkage. Het probleem hoeft echter niet in jouw woning te zitten. Mogelijk wordt het probleem wel veroorzaakt door een lekkage in het leidingstelsel buiten jouw woning. Stroomt er niet of nauwelijks water uit de kraan? Informeer dan eerst eens in de buurt of je de enige bent met dit probleem. Is dit niet het geval? Dan is er waarschijnlijk een groter probleem dat moet worden opgelost door het waterbedrijf.

Schakel een loodgieter in

Niet iedere inwoner van Oostende slaagt erin een probleem met de waterleiding te verhelpen. Geldt dit ook voor jou? Schakel dan een loodgieter in om je van het probleem te verlossen. Ga vooral niet eindeloos zelf aan de slag. De kans bestaat dat je alleen nog maar meer problemen veroorzaakt. Zo kun je een lekkage bijvoorbeeld alleen nog maar erger maken. Bovendien kun je het probleem onjuist verhelpen, waardoor deze op korte termijn terugkeert. Laat problemen aan jouw waterleiding daarom altijd oplossen door een loodgieter.

Een verstopping in uw riool voorkomen? Zo doet u dat!

By Blog

Blijft er telkens flink wat water zijn wanneer u doortrekt na een toiletbezoek? Dan vermoedt u waarschijnlijk dat er een verstopping in uw afvoer zit. U zet dan ongetwijfeld een ontstopper in om het probleem te verhelpen. Dit lukt echter niet altijd. Ga niet te hard op en neer, want de verstopping kan zo alleen nog maar verder uw afvoer inschieten. Het kan echter ook zijn dat het probleem niet in de afvoer zit, maar in het riool. In dat geval moet u een loodgieter inschakelen voor ontstopping. Hier zit u niet op te wachten. Daarom vertellen wij u hier hoe u een verstopping in uw riool voorkomt.

Gebruik niet te veel toiletpapier

Toiletpapier kan vaak gemakkelijk door de afvoer van uw toilet. Er zijn echter mensen die niet bepaald zuinig omspringen met het papier. Bij ieder toiletbezoek gebruiken zij veel papier en dat is niet bevorderlijk voor uw riool. Hoe meer papier u gebruikt, des te groter de kans op een verstopte riolering. Het papier kan zich namelijk op gaan hopen in het riool. Gebruik dus zo min mogelijk papier bij een toiletbezoek.

Gooi maandverband, tampons en natte doekjes in de prullenbak

Uit ervaring weten wij dat een verstopt riool ook vaak veroorzaakt wordt door maandverband, tampons en natte doekjes. De afvoer van uw toilet is echter niet berekend op deze dingen. Spoel ze daarom ook niet door, maar gooi ze in de prullenbak. Sommige natte doekjes kunnen overigens wel doorgespoeld worden. Indien dit mogelijk is, staat dit altijd op de verpakking. Weet u niet zeker of dit mag? Richt u dan tot de verpakking.

 

Spoel geen vet door

Er zijn genoeg mensen die vet door de afvoer spoelen. Dit is echter niet aan te raden. Waarom niet? Omdat vet er betrekkelijk makkelijk voor kan zorgen dat uw riool verstopt raakt. Indien het vet afkoelt, gaat het namelijk stollen. Het kan hierdoor in de riolering blijven hangen. Spoelt u geregeld vet door uw afvoer? Dan is de kans op een verstopt riool behoorlijk groot!

ontluchtingskraantje

Wordt uw radiator niet warm? Gebruik het ontluchtingskraantje!

By Blog


Als inwoner van Oostende maakt u zeer waarschijnlijk gebruik van radiatoren om uw woning te verwarmen. Mogelijk heeft u beneden vloerverwarming, maar boven hangen ongetwijfeld radiatoren aan de muur. Het water in een radiator wordt opgewarmd zodra u uw thermostaat opdraait. In dat geval gaat uw ketel aan de slag met het opwarmen van het water in de installatie. Veel mensen gaan er klakkeloos vanuit dat een radiator warm wordt. Dit is echter niet zo vanzelfsprekend. De kans is groot dat dit veroorzaakt wordt door een te grote hoeveelheid lucht in de radiator. Gelukkig kunt u de lucht betrekkelijk eenvoudig uit uw verwarming verwijderen. Hoe? Met behulp van het ontluchtingskraantje!

Waar zit het kraantje?

Ziet u geen kraantje aan uw verwarming zitten? Dan denkt u mogelijk dat uw radiatoren niet over deze kraantjes beschikken. Dit is echter wel degelijk het geval. Iedere radiator heeft namelijk een ontluchtingskraantje. Het gaat overigens niet om een echte kraan, zoals die bij uw gootsteen. Het kraantje bevindt zich vaak aan één van de zijkanten van een radiator. De buitenkant is rond en van staal. Binnenin zit vaak een klein vierkantje. Tussen het vierkantje in het midden en de ronde buitenkant is ruimte over, zodat u de kraan kunt bedienen.


Hoe gebruikt u een ontluchtingskraantje?

Heeft u het ontluchtingskraantje gevonden? Dan wordt het tijd om uw radiator te ontluchten. Dit kan niet zonder dat u beschikt over een hulpmiddel. U moet namelijk een speciale sleutel hebben om uw radiator te ontluchten met behulp van het kraantje. De onderzijde van deze sleutel is vierkant, waardoor u deze over het kraantje kunt plaatsen. Heeft u de betreffende sleutel gevonden? Plaats deze op het kraantje en draai hem open. U hoort nu lucht ontsnappen uit de radiator. Indien de lucht verwijderd is, wordt uw radiator weer een stuk sneller warm. Wilt u dergelijke problemen in de toekomst voorkomen? Zorg er dan voor dat u uw radiator regelmatig ontlucht. Komt u er zelf niet uit? Laat uw radiatoren dan ontluchten door een professionele loodgieter.

Beschrijving van de circulatiepomp in uw cv-circuit

By Blog

Om de ruimtes van uw woning te kunnen verwarmen, wordt iedere woning van een cv-circuit voorzien. Zo’n cv-circuit bestaat uit verschillende componenten. Denk bijvoorbeeld aan de cv-ketel zelf, het expansievat en de circulatiepomp. Vaak hebben woningbezitters geen idee, wat de rol van deze apparaten precies is. Daarbij wordt ook het onderhoud aan de apparaten vaak vergeten. Iets wat het risico op storingen in het cv-circuit sterk vergroot! Reden genoeg om de verschillende elementen uit het cv-circuit regelmatig door onze loodgieter na te laten kijken op slijtage.

In dit artikel vertelt onze loodgieter u meer over de werking en rol van de circulatiepomp binnen het cv-circuit van uw woning.

Positie van de circulatiepomp in het cv-circuit

De circulatiepomp staat in het cv-circuit van uw woning in verbinding met de cv-ketel. De cv-ketel zorgt voor het opwarmen van het water, wat vervolgens via de waterleidingen naar uw radiatoren getransporteerd moet worden. Het transporteren van het warme water is een taak voor de circulatiepomp. Eenmaal in de radiatoren zorgt het hete water voor het verwarmen van uw ruimtes. Een derde, belangrijk onderdeel van het cv-circuit is het expansievat. Dit onderdeel zorgt dat de druk op leidingen niet te groot wordt. Een te grote druk zou ertoe kunnen leiden, dat de waterleidingen knappen.

Werking van de circulatiepomp

Voor een automatische werking van de circulatiepomp, wordt deze aangesloten op een thermostaat. De thermostaat zorgt dat de pomp automatisch ingeschakeld wordt, op het moment dat de temperatuur in een ruimte te laag wordt. Deze temperatuur wordt gemeten met sensoren in de thermostaat en vervolgens vergeleken met de doeltemperatuur. Het rondpompen van het hete water zal voor een toename in de temperatuur zorgen. Als de doeltemperatuur bereikt is, wordt de circulatiepomp automatisch uitgeschakeld door de thermostaat.

Rendement van een circulatiepomp als aandachtspunt

Wanneer u van plan bent om een nieuwe circulatiepomp aan te schaffen, zijn er verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden. Het rendement is hier een goed voorbeeld van. Wist u dat een circulatiepomp circa 10% van uw totale energieverbruik op jaarbasis inneemt? Reden genoeg om voor een zuinige circulatiepomp en cv-ketel te kiezen. De investering in een zuinig model verdient u op termijn terug, doordat u jaarlijks geld overhoudt.

Meer weten over de werking en rol van een circulatiepomp? Of wilt u persoonlijk advies bij de aanschaf hiervan? Onze loodgieters vertellen u hier graag meer over.

Aandachtspunten bij oud sanitair verwijderen

By Blog

Krijgt u nieuw sanitair in uw badkamer? Dit kan niet geplaatst worden zonder eerst het oude sanitair te verwijderen. De meeste mensen denken dat dit een leuk werkje is. De ervaring leert echter dat dit een stuk lastiger is dan gedacht. Zo duiken er bijvoorbeeld vaak problemen op wanneer u zelf oud sanitair gaat verwijderen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Daarom behandelen wij hier een aantal aandachtspunten bij oud sanitair verwijderen.

Sluit de watertoevoer af


Een veelgemaakt fout bij oud sanitair verwijderen is dat de watertoevoer niet wordt afgesloten. Zodra u het sanitair loskoppelt, spuit het water uw badkamer in. Dit kan de nodige schade veroorzaken. Sluit daarom ook altijd eerst uw watertoevoer af. Deze vindt u vaak vlak boven de vloer in uw meterkast. Staat het handvat haaks op de leiding? Dan komt er geen water meer binnen via het leidingnetwerk. Vergeet niet het resterende water uit de leidingen te laten lopen. Wanneer u dit niet doet ontstaat er alsnog waterschade.

Houdt rekening met uw leidingwerk


Het sanitair in uw badkamer is aangesloten op het leidingnetwerk. Zo zorgt een waterleiding er voor dat er water wordt aangevoerd en gaat alles naar het riool via de afvoer. Daarom is het niet verstandig oud sanitair met een hamer te slopen. De kans is dan namelijk groot dat u uw leidingen raakt. Wanneer u deze beschadigt, moet u het leidingwerk vervangen. Dit brengt vaak behoorlijk wat kosten met zich mee.

Loodgieter inschakelen

 

De beste manier om oud sanitair te verwijderen is met behulp van een loodgieter. Dit kost u weliswaar geld, maar u weet zeker dat alles juist verwijderd wordt. Zo beschadigt een loodgieter uw leidingen niet en er ontstaat ook geen waterschade. Een loodgieter demonteert uw oude sanitair altijd zeer zorgvuldig. Moet er nieuw sanitair geplaatst worden? Ook dit kunt u overlaten aan een loodgieter. Zo bent u verzekerd van een juiste plaatsing en voorkomt u bijvoorbeeld een lekkage.

oostendeloodgieter.be

Voorkom een verzwakking van houten constructies bij lekkages

By Blog

Laat een lekkage met spoed oplossen door onze spoedloodgieter, om een verzwakking van houten constructies in huis tegen te gaan. Een dergelijke verzwakking is vaak het gevolg van vocht wat in deze houten constructies is getrokken. Eenmaal in het hout verdampt het vocht niet meer, waardoor houtrot ontstaat. Rottende plekken zijn niet eenvoudig uit houten planken of balken te verwijderen, tenzij deze heel oppervlakkig zijn. Dit maakt dat het hout vaak vervangen moet worden, om verdere consequenties uit de weg te gaan. U moet er immers niet aan denken, dat een houten constructie instort als gevolg van de lekkage.

Zelf een lekkage oplossen in huis

Waar mogelijk kunt u een lekkage in eerste instantie zelf proberen op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende kraan, een lekkage rond de sifon onder uw gootsteen, enzovoorts. Toch blijkt dit vaak lastiger te zijn, dan men op voorhand verwacht! U lost een lekkage tijdelijk op, door hier een vochtige doek om te binden of een kleine teil onder te zetten. Op deze manier voorkomt u dat het lekkende vocht in uw muren, houten constructies of vloeren kan trekken. Een verdere waterschade wordt zo tegengegaan! Voor het daadwerkelijk verhelpen van de lekkage kunt u vervolgens onze spoedloodgieters inschakelen.

Met spoed professionele hulp bij een lekkage inschakelen

Onze loodgieters zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken om u van hulp te voorzien bij lekkages in huis. Doordat wij over verschillende professionele hulpmiddelen beschikken, kunnen we de bron van de lekkage vaak snel voor u opsporen. Vervolgens zorgen we voor een passende oplossing om deze te verhelpen! Mocht een structurele oplossing niet mogelijk zijn, dan zorgen we altijd voor een tijdelijke oplossing. We komen dan later bij u terug om alsnog voor een structurele oplossing te zorgen.

Tips om een lekkage te voorkomen

By Blog

Hoewel we ons dit vaak niet beseffen kan water enorm schadelijk zijn in een woning. Ieder huishouden gebruikt voor meerdere toepassingen water en als hierbij een lekkage ontstaat dan kan dit voor onherstelbare schade zorgen. Een langdurige lekkage kan bijvoorbeeld schade aanrichten aan uw muren en vloeren. Tips om een lekkage in uw woning te voorkomen zijn daarom altijd handig.

Aansluitingen huishoudelijke apparaten

De meeste lekkages in woningen ontstaan doordat er iets misgaat met de aansluitingen van huishoudelijke apparaten. Een vaatwasser die niet aangesloten is of de slang van een wasmachine die plotseling barst waardoor een lekkage ontstaat. Om dit type lekkages te voorkomen moet u uiterst zorgvuldig te werk gaan bij het aansluiten van de apparaten. De rubberslangen die voor de watertoevoer gebruikt worden hebben een beperkte levensduur en moeten daarom voordat deze bereikt is vervangen worden.

Lekkages van waterleidingen voorkomen

Lekkages van waterleidingen komen minder vaak voor, maar veroorzaken wel vaak veel meer schade. Dit komt omdat de waterleidingen verstopt zijn in de muren en een kleine lekkage meestal niet meteen wordt opgemerkt. Hierdoor druppelt het water langdurig in muren en plafonds voordat het pas aan de oppervlakte verschijnt. Hierdoor neemt de waterschade toe en door het grote oppervlakte dat nat is geworden is het ook moeilijker om de bron van het lekkend water te lokaliseren. Om problemen te voorkomen moet bij de aanleg van nieuwe waterleidingen alleen de beste materialen gebruikt worden. Tevens moet u altijd alert zijn op vochtplekken die op muren of plafonds kunnen verschijnen.

Onderhoud en inspecties voor daklekkages

De laatste vorm van lekkend water in uw woning, die we hier bespreken, is een daklekkage. In België valt behoorlijk wat neerslag uit de hemel gedurende een jaar en het dak is er om ons in de woning droog te houden. Het kan echter voorkomen dat een dakpan beschadigd raakt of een dakgoot verstopt met bladeren waardoor het water toch een weg naar binnen weet te vinden.

cv-ketel ontluchten

Redenen om uw CV ketel te vervangen

By Blog

Er zijn meerdere redenen die kunnen leiden tot de beslissing om uw CV ketel te vervangen. De meest duidelijke reden is dat het apparaat kapot is gegaan en een reparatie dermate duur is dat u beter een nieuwe kunt kopen. Daarnaast kan vervanging van de CV ketel ook noodzakelijk zijn als u meer vermogen nodig heeft en de oude ketel dit niet kan leveren. De laatste reden is dat het vervangen u een grote besparing op de stookkosten kan opleveren.

Vervangen meer rendabel dan repareren

Een CV ketel is essentieel voor iedere woning in Nederland. Zeker in de herfst en winter kunnen we niet zonder verwarming in huis. Als het apparaat dan ook kapot gaat zijn we genoodzaakt deze te repareren. Een onderdeel vervangen hoeft niet heel duur te zijn, maar als de reparaties elkaar op blijven volgen dan zal uiteindelijk een nieuwe CV ketel aanschaffen meer rendabel dan repareren zijn.

Extra vermogen nodig voor verwarmen woning

Woonsituaties veranderen door de jaren heen. Verschillende gebeurtenissen kunnen ertoe leiden dat u extra vermogen van een CV ketel nodig heeft voor het verwarmen van uw woning. Bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding kan hiertoe leiden. Meer mensen hebben hierdoor behoefte aan warm water en de babykamer moet uiteraard ook verwarmd worden. Tevens kan een verbouwing van de badkamer en het installeren van extra sanitair zorgen dat extra vermogen van een CV ketel vereist is.

Vervanging CV ketel levert besparing stookkosten op

De vooruitgang die geboekt wordt op het gebied van verwarmingsketels is de laatste jaren enorm hard gegaan. De apparaten kunnen met steeds minder energie een woning en het water uit de kraan opwarmen. Als u nog een oude ketel in uw huis heeft dan kan een vervanging van de CV ketel een grote besparing op de stookkosten opleveren. Het geld dat u hiermee bespaart en de voordelen voor het milieu zijn goede redenen om een loodgieter de CV ketel te laten vervangen.

Leidingen verleggen

Leidingen verleggen bij u thuis

By Blog

Het verleggen van leidingen is een behoorlijk precies uit te voeren klus. Water is dun; een lekkage is snel ontstaan. Werk daarom voorzichtig en nauwkeurig. Veel klussers kiezen ervoor om het leidingen verleggen uit te besteden aan een loodgieter die op dit vlak vaak meer ervaring heeft.

Een goed begin is het halve werk

Mocht u overwegen om zelf de leidingen te verleggen, bedenk dan dat een goed begin vaak al het halve werk is. Zorg ervoor dat u over voldoende materialen beschikbaar en ook over het juiste gereedschap beschikt. Onderschat ook niet het belang van het hebben van de juiste materialen en gereedschappen. Sommige zaken zijn wel met de hand uit te voeren of met alternatieve gereedschappen te doen, maar hierbij is het resultaat vaak minder dan wanneer de juiste gereedschappen worden gebruikt. Bedenk ook goed wat precies het doel is van het werk: wat moet er gedaan worden om dat doel te bereiken?

Bestaande leidingen hergebruiken?

Soms is het verleidelijk om leidingen die er al liggen opnieuw te gebruiken. Dat kan handig zijn omdat dan een bestaand muurtje niet gesloopt hoeft te worden. Bedenk echter altijd dat de kwaliteit van de leidingen dan nog goed moet zijn. Gebruik geen leidingen of andere materialen die eigenlijk niet goed genoeg meer zijn; wanneer de boel eenmaal is dichtgemaakt, kunt u vaak niet of nauwelijks de leidingen nog bereiken.

Werk zorgvuldig

Zorg dat er geen haast geboden is bij het verleggen van leidingen. Het aanleggen of verleggen van leidingen moet er zorgvuldig gebeuren. Zeker wanneer u weinig ervaring met deze werkzaamheden hebt, is het zaak om zeer nauwkeurig en voorzichtig te werken. Het kleinste scheurtje kan immers uitgroeien tot een grote lekkage.

Leiding koppelstuk

Controleer het werk

Wanneer u de leidingen verlegd hebt, is het zaak om eerst de hoofdkraan weer in te schakelen en de boel goed te testen alvorens u alles wegwerkt. Dit is van belang doordat u – net als hierboven gemeld – nu nog de leidingen goed kunt bereiken. Wanneer er een lekkage optreedt, kunt u er nu nog gemakkelijk bij. In een later stadium is dat niet het geval.

Twijfel? Schakel een loodgieter in

Mocht u er onverhoopt niet meer uitkomen of twijfelen aan de kwaliteit waarmee u de klus hebt uitgevoerd? Schakel dan alsnog een loodgieter in. Een loodgieter controleert graag de door u uitgevoerde werkzaamheden. Door een controle kunt u zekerheid krijgen over de uitgevoerde werkzaamheden. Een loodgieter heeft over het algemeen fors meer ervaring met het verleggen van leidingen dan een handige klusser dat heeft; voelt u zich dus zeker niet bezwaard om van die deskundigheid gebruik te maken.

Lekkage

Wat moet u doen bij een lekkage?

By Blog

Een lekkage vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! De bron van een lekkage is vaak nauwelijks met het blote oog te detecteren. Daarbij kan een lekkage voor een ernstige waterschade aan uw woning zorgen. Deze waterschade komt bijvoorbeeld voor in de vorm van schimmelplekken op uw muren en plafonds. Ook kunnen er in het geval van een lekkage aan uw dakbedekking rottende plekken in het houtwerk onder uw dak ontstaan. Reden genoeg om een lekkage zo snel mogelijk op te (laten) lossen! Wat moet u doen bij een lekkage? Schakel allereerst de hulp van een loodgieter in!

De bron van een lekkage opsporen

Bij een lekkage kunt u de bron van de lekkage eerst zelf proberen op te sporen. Dit zal in veel gevallen echter nauwelijks lukken, omdat de bron van de lekkage vaak heel klein is. Door een loodgieter van ons loodgietersbedrijf in Oostende in te schakelen, bent u ervan verzekerd dat de bron van de lekkage in uw woning relatief snel gevonden is. Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen, die het achterhalen van de bron van een lekkage makkelijker maken. Op het moment dat we de bron van de lekkage gevonden hebben, kunnen we de lekkages direct voor u verhelpen. Zo voorkomen we een ernstige waterschade.

Bel een loodgieter


Heb je een lekkage ontdekt? Bel dan direct een loodgieter. Waarom? Omdat hij het probleem binnen de kortste keren kan verhelpen. Een loodgieter dicht een lekkage op de juiste manier en zorgt ervoor dat het lek niet snel terugkeert. Heb je de bron van het lek (nog) niet gevonden? Ook dan kan een loodgieter jou helpen. Hij beschikt namelijk over de benodigde apparatuur voor lekdetectie.

Blijf zelf van het lek af


Er zijn inwoners van Oostende die zelf proberen een lekkage te dichten. Op deze manier denken zij de schade te beperken. Uit ervaring weten wij echter dat de schade in dat geval vaak alleen maar groter wordt. Het lek wordt namelijk niet goed verholpen, waardoor je er snel weer mee te maken krijgt. Blijf dus vooral zelf van het lek af wanneer je het ontdekt hebt en wacht geduldig op de loodgieter. Je kunt het water eventueel wel opvangen om de schade te beperken.

Lekkages in huis voorkomen

Nog beter dan het oplossen van lekkages is natuurlijk het voorkomen van vervelende lekkages. Lekkages ontstaan in veel gevallen rond leidingen, onder uw dakbedekking of bij de afvoer. Het is dan ook sterk aan te raden om dergelijke elementen door een vakman aan te laten sluiten of in het geval van de dakbedekking te laten leggen. Ons loodgietersbedrijf in Oostende kan u helpen bij het leggen van nieuwe leidingen, of het verleggen van bestaande leidingen. Door onze hulp in te schakelen bent u ervan verzekerd dat de kans op lekkages minimaal is. Vaak worden lekkages rond leidingen veroorzaakt doordat de leidingstukken niet goed op elkaar aansluiten.  

Hoe kan ik mijn verwarmingsketel het beste onderhouden?

By Blog

Dankzij de ketel van uw centrale verwarming zit u er op koude dagen lekker warm bij. Er komt ook een hoop bij kijken. U bent bijvoorbeeld wettelijk verplicht om uw centrale verwarmingsketel om de twee jaar te laten controleren door een erkend installateur. Daarnaast kunt u ook nog verschillende ingrepen doen om uw cv-ketel zo veilig, efficiënt en zuinig mogelijk te houden. Zo blijft u tijdens de periode tussen twee controles in ook verzekerd van een goed werkende verwarming.

Controleer de waterdruk

Een relatief makkelijke ingreep is het controleren van de waterdruk. Gemiddeld genomen heeft een verwarmingsketel een waterdruk die ligt rond de 1,5 bar. Als de waterdruk lager wordt, bestaat de kans dat uw ketel niet meer wil opstarten. Wanneer u dit probleem hebt, moet u water toevoegen aan de ketel. Hiervoor kunt u kijken in het instructieboekje dat met de ketel geleverd wordt. Iedere ketel heeft namelijk zijn eigen opvulpunt.

Reinig de buitenkant van de ketel

Misschien nog makkelijker is het reinigen van de buitenkant van uw verwarmingsketel. Dit kunt u het beste doen met een ouderwetse vochtige doek en zeep. Wat u in ieder geval niet mag gebruiken is een schurend of bijtend reinigingsmiddel.

Stel de temperatuur van uw ketel in

Ook het bijstellen van de temperatuur van een ketel is relatief eenvoudig te doen. Relatief lage of hoge temperaturen kunnen namelijk enorm schadelijk zijn voor uw ketel. Gemiddeld genomen hoort een verwarmingsketel een temperatuur te hebben van ongeveer 60 graden. Raadpleeg ook hiervoor even de handleiding.

Ontlucht de radiatoren

Dit hoort u eigenlijk altijd te doen nadat het water in uw cv-ketel hebt aangevuld. Een overschot aan lucht zorgt ervoor dat het langer duurt voordat de radiatoren op temperatuur zijn. Niet alleen blijft het dan langer koud in uw huis, ook krijgt u hierdoor een hogere energierekening. U hebt dan immers te maken met energieverlies. Om dit te verhelpen moet u het ventiel van het ontluchtingskraantje dat aan de radiatoren vastzit draaien. Leg voordat u gaat draaien even een bakje onder het kraantje. Als de lucht eruit is, komt er namelijk water uit de radiator. Controleer na het aandraaien altijd even de waterdruk, deze kan door het ontsnappen van de lucht weer gedaald zijn.

Als u deze handelingen eens in de zoveel tijd herhaalt, kunt u zo lang mogelijk genieten van uw verwarmingsketel. Bij twijfel kunt u onze cv-ketel monteur natuurlijk ook altijd raadplegen.

Loodgieter Oostende

Uw kapotte cv repareren? Vraag om advies!

By Blog

Een kapotte cv is vanzelfsprekend erg vervelend! Niet alleen heeft u bij een kapotte cv-ketel niet langer de beschikking over een werkende verwarming in huis, ook kunt u met een kapotte cv-ketel in sommige gevallen geen warm water meer gebruiken. Een kapotte cv repareren is niet altijd even gemakkelijk. In sommige gevallen is het mogelijk om de kapotte cv te repareren zonder tussenkomst van een loodgieter. Wij raden woningbezitters aan om altijd eerst in een handleiding te zoeken naar de foutmelding op het display van de kapotte cv. Soms zal het resetten van de cv-ketel voldoende zijn om het probleem te verhelpen.

Een kapotte cv repareren of vervangen

In sommige gevallen is een kapotte cv repareren niet de beste oplossing. Bij oudere cv-ketels kan het bijvoorbeeld erg interessant zijn om de cv-ketel te vervangen voor een nieuw model. Waar men nu vaak kiest voor het gebruik van een losse boiler met een losse cv-ketel, is het veel slimmer om te kiezen voor een combiketel. Een combiketel combineert beide apparaten in een nieuw apparaat, waardoor u minder betaalt voor het onderhoud. Daarbij hebben deze combiketels een veel hoger rendement, waarmee u minder energie verbruikt.

Hulp bij een kapotte cv repareren

Mocht het resetten van de cv-ketel niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd, dan kunt u onze hulp inschakelen. Wij hebben een jarenlange ervaring in het repareren van kapotte cv-ketels, waardoor we u op een snelle en vakkundige wijze van dienst kunnen zijn. Samen met u zorgen we ervoor dat de cv-ketel weer als vanouds zal werken! Nog beter is het voorkomen van een kapotte cv. Dit doet u door de cv-ketel eens per twee jaar te laten onderhouden.

Call Now Button